Σκεπτικό  Έκθεσης

ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΙΣΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή του λαού της Παλαιστίνης

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ, διοργανώνει τη διαδικτυακή ΕΚΘΕΣΗ  ΑΦΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ και κάλεσε τους καλλιτέχνες-μέλη του να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή του λαού της Παλαιστίνης, που διεκδικεί το δικαίωμα να ζει ελεύθερος στην πατρίδα του.
Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα τις αιματηρές επιθέσεις των κατοχικών δυνάμεων του κράτους του Ισραήλ στα Παλαιστινιακά εδάφη. Το Ισραηλινό απαρτχάιντ συνεχίζει αδίστακτα τα εγκλήματα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού με το "φτηνό" πρόσχημα του "δικαιώματος στην αυτοάμυνα", ενώ είναι αυτό που καταπατά το Διεθνές Δίκαιο.

 

Όσο οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις  –μαζί και η Ελληνική– δεν ασκούν τις απαραίτητες πιέσεις για τον άμεσο τερματισμό αυτού του εγκλήματος, είναι απόλυτα συνένοχες. Βέβαια η συνενοχή αυτή καθοδηγείται από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Το κράτος του Ισραήλ πρέπει άμεσα να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο, τις Συνθήκες της Γενεύης και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Δηλαδή, εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών με την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Για να σταματήσουν τα Ισραηλινά εγκλήματα και η αποικιακή κατοχή. Η μη συμμόρφωση με αυτά δυναμιτίζει επικίνδυνα την Ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και Παγκόσμια.


Συμπαραστεκόμαστε στο λαό της Παλαιστίνης, όπως και σε κάθε λαό, που τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ισχυρών απειλούν τη ζωή του και καταπατούν την ανεξαρτησία και την ελευθερία του.