Εκθέσεις

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

2021

«ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ - Από την Προϊστορία, στην Ελλάδα του Σήμερα»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και η Εφορεία Χαρακτικής προκήρυξαν μεγάλη Ιστορική Έκθεση Χαρακτικής με θέμα  «ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ - Από την Προϊστορία, στην Ελλάδα του Σήμερα», για την οποία συστάθηκε μεγάλη οργανωτική επιτροπή από χαράκτες μέλη του ΕΕΤΕ, ιστορικούς τέχνης και αρχαιολόγους. Η έκθεση διοργανώθηκε με ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος και επιλογή από την αιρετή Επιτροπή Κρίσεων του ΕΕΤΕ και  πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα «Νίκος Κεσσανλής», της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, στον Ταύρο, από 29 Δεκεμβρίου 2021 έως 28 Φεβρουαρίου 2022. Η έκθεση παρά τις υγειονομικές και καιρικές συνθήκες είχε 13.000 επισκέπτες.

2021

«Προς Επισκευήν Ολομελείας»
μια διαφορετική προσέγγιση της ελληνικής επανάστασης
από τους εικαστικούς του σήμερα

Η έκθεση με τίτλο «Προς Επισκευήν Ολομελείας -μια διαφορετική προσέγγιση της ελληνικής επανάστασης από τους εικαστικούς του σήμερα» διοργανώθηκε  από το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος για την οποία συγκρότησε Οργανωτική Επιτροπή από μέλη του ΕΕΤΕ.  Η έκθεση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε δύο χώρους: στην Πάτρα, στην Αγορά Αργύρη και στην Πινακοθήκη του Δήμου Πατρέων από 20/09/2021  έως 20/10/2021, και στην Αθήνα, από 17/12/2021 έως 16/01/2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων και στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».  Η έκθεση διοργανώθηκε με ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος και επιλογή από την αιρετή Επιτροπή Κρίσεων του ΕΕΤΕ.

2021

ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή του λαού της Παλαιστίνης

Tο ΔΣ του ΕΕΤΕ, διοργανώνει τη διαδικτυακή ΕΚΘΕΣΗ  ΑΦΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ και κάλεσε τους καλλιτέχνες-μέλη του να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή του λαού της Παλαιστίνης, που διεκδικεί το δικαίωμα να ζει ελεύθερος στην πατρίδα του.
Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα τις αιματηρές επιθέσεις των κατοχικών δυνάμεων του κράτους του Ισραήλ στα Παλαιστινιακά εδάφη. Το Ισραηλινό απαρτχάιντ συνεχίζει αδίστακτα τα εγκλήματα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού με το "φτηνό" πρόσχημα του "δικαιώματος στην αυτοάμυνα", ενώ είναι αυτό που καταπατά το Διεθνές Δίκαιο.

2021

I can't breathe!
(Δεν μπορώ να αναπνεύσω)

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ ορμώμενο από την αστυνομική ρατσιστική βία στις ΗΠΑ αποφάσισε τη διοργάνωση της διαδικτυακής έκθεσης I can't breathe!, καλώντας σε συμμετοχή τα μέλη του ΕΕΤΕ, σπουδαστές Καλών Τεχνών και επαγγελματίες σκιτσογράφους, διευρύνοντας την έννοια I can't breathe! σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ασφυξίας που προκαλεί η οικονομική κρίση, η εργασιακή επισφάλεια, η κρατική καταστολή, ο ρατσισμός και ο φασισμός, η φτώχεια, οι πόλεμοι, η μετανάστευση, η αισθητική υποβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου κλπ.

2020

Μένουμε Δυνατοί
Eτοιμάζουμε την επόμενη μέρα

Με ένα έργο μας, μένουμε δυνατοί & αλληλέγγυοι
Δίνουμε τη μάχη μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους για την ίδια τη ζωή μας, για τα εργασιακά δικαιώματα.

• Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, σε κάθε συνάδελφο καλλιτέχνη που δυσκολεύεται, που πάσχει..
• ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.
• Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους που βλέπουν μπροστά τους ένα σκοτεινό και σκληρότερο «αύριο».
• Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους γιατρούς και νοσηλευτές του δημόσιου συστήματος υγείας, που δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή της ζωής.

2020

Eκθεση εικαστικών τεχνών
Αστικό Τοπίο

Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος
Μια διαρκής πρόκληση ανθρώπου-φύσης


9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προβλήτα Α - Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Διαδικτυακή Έκθεση eete.gr

ΕΛΛΑΔΑ:
«πεδίο πολέμου» ή θάλασσα Ειρήνης;

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, με ομόφωνη απόφαση του κάλεσε, στο τέλος του 2019, τα μέλη του ΕΕΤΕ να συμμετέχουν στην διαρκή Διαδικτυακή Έκθεση Εικαστικών Τεχνών «Για τις πολεμικές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, για την ανθρωπιστική κρίση και ενάντια στην «αμυντική» συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας, με τίτλο: «ΕΛΛΑΔΑ «πεδίο πολέμου» ή θάλασσα Ειρήνης;»

2019

ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΒΧΜ

Την έκθεση αυτή διοργανώνει η Εφορεία Γλυπτικής και το Διοικητικό  Συμβούλιο του ΕΕΤΕ.

Την ευθύνη της έκθεσης είχε η αιρετή Επιτροπή  Κατάταξης και Κρίσεων του ΕΕΤΕ, μετά από ανοιχτή πρόσκληση στα μέλη του ΕΕΤΕ.

2019

A - ΜΗΝΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Την «Έκθεση εφαρμογών των Εικαστικών Τεχνών, Α΄μέρος: Σκηνογραφία, Ενδυ-
ματολογία, Κόσμημα, Μάσκες Θεάτρου» διοργανώνουν η Εφορία Διακοσμητικής
κα το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

2018

ΜΙΚΡΟΓΛΥΠΤΙΚΗ_ΒΧΜ

Η έκθεση γλυπτών έργων μικρών διαστάσεων στην οποία συμμετέχουν
φέτος 100 γλύπτες, φιλοξενείται σήμερα σε ένα από τα σημαντικότερα
Μουσεία της χώρας, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα.
Η έκθεση αυτή διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών
Ελλάδος, το συλλογικό φορέα των εικαστικών καλλιτεχνών.

2018

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - ΔΗΜ. ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος κάλεσε όλα τα μέλη του ΕΕΤΕ να συμμετέχουν στην έκθεση «Μεσόγειος...

Η Μεσόγειος Θάλασσα μέσα από την ποίηση των λαών της» και να εμπνευστούν από το έργο των ποιητών και λογοτεχνών, δημιουργώντας πραγματικό όπλο της νης με όλα τα μέσα των εικαστικών τεχνών.

2018

ex-libris

Το Δ.Σ. του Ε.Ε.Τ.Ε., σε συνεργασία με την Εφορεία Χαρακτικής του Ε.Ε.Τ.Ε., διοργανώνουν έκθεση χαρακτικών ex-libris.

2017

ΜΙΚΡΟΓΛΥΠΤΙΚΗ ΠΕΚΑΜ

Η έκθεση γλυπτών έργων μικρών διαστάσεων διοργανώθηκε από το Ε.Ε.Τ.Ε.
και πρωτοπαρουσιάστηκε στον αύλειο χώρο της οδού Αγ. Ασωμάτων 31
στο Θησείο, όπου στεγάζεται το Μουσείο της Μακρονήσου και η Πανελλήνια
Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (Π.Ε.Κ.Α.Μ.).

2017

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ & ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ_1950-74

Μετά τις εκθέσεις «Εικαστικές τέχνες και Αντίσταση 1936 - 1949» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος σε Αθήνα και Πάτρα, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης αναφορικά με την
έκθεση «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση», το ΕΕΤΕ προχώρησε στη δεύτερη φάση της μελέτης που περιλαμβάνει την περίοδο από το 1950 μέχρι και το 1974.

2016

ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Οι εικαστικοί καλλιτέχνες δημιουργούν αφίσες με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, των εργαζομένων, πάνω σε αυτό το τόσο μεγάλο ζήτημα της μετανάστευσης, ζήτημα που γεννούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, οι ανταγωνισμοί του μεγάλου κεφαλαίου, που ρημάζουν ολόκληρες περιοχές και σπρώχνουν εκατομμύρια ανθρώπων στην απόγνωση.

2014

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ & ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  1936-1949
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΕΣ ΩΣ ΤΟ ΄67

Από το 2005 το Δεκέμβρη, η Γενική Συνέλευση του ΕΕΤΕ αποφάσισε

να προχωρήσει το ΕΕΤΕ στη διοργάνωση αρχείου και έκδοσης για την

Τέχνη της Αντίστασης, του Εμφυλίου και της Εξορίας, ως το τέλος της δικτατορίας, το1974.

2014

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος σε συνεργασία με την Ένωση Εικαστικών Καλλιτεχνών Σαγκάης.

2013

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ  ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ


2013

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης εγκαινιάστηκε  στις 9 Οκτωβρίου 2013  στη Σαγκάη στο Κέντρο Δημιουργικών Τεχνών της Ένωσης Καλλιτεχνών της Σαγκάης.


2011

Η ΚΡΙΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Με Στόχο να δώσουν οι καλλιτέχνες μέσα από την προσωπική τους ματιά, με το δικό τους λόγο την άποψή τους για την καπιταλιστική κρίση,

τις πολιτικές εξελίξεις και για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός με τα αντιλαϊκά μέτρα που συναποφασίσθηκαν από τις κυβερνήσεις στα όργανα της ΕΕ και εφαρμόζονται, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος διοργανώνει Εκθεση Γελοιoγραφίας.

 

2011

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, διοργανώνει αυτή την Εκθεση Εικαστικών Τεχνών στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη».

2006

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

O Δήμος Νίκαιας, σας προσκαλεί στο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής που
θα πραγματοποιηθεί από τις 18 Αυγούστου μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου,
στον περιβάλλοντα χώρο του Κατράκειου Θέατρου.