ΜΕΛΛΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΩ

Επίθετο

ΜΕΛΛΙΟΥ

Όνομα

ΘΕΟΦΑΝΩ

Βιογραφικό

Όνομα –Επώνυμο: Θεοφανώ Μέλλιου


Χρονολογία και τόπος γέννησης: Μαρούσι Αττικής, 1983


Σπουδές (τίτλος σπουδών, ίδρυμα-δάσκαλοι, χρόνος φοίτησης):
• Ιούνιος 2019, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Aθήνα, Ελλάδα: Αναγνωρίστηκε ως εικαστικός και ονομάστηκε μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κατόπιν κατάθεσης και εξέτασης του φακέλου της από την Επιτροπή της Σχολής Καλών Τεχνών.
• 2018-2019, Ωδείο “Μουσική Πράξις”, Αθήνα, Ελλάδα: Συμμετείχε ενεργά για δύο διαδοχικά χρόνια στο σεμινάριο “Colla Voce: Ανάλυση, Pεπερτόριο και Ερμηνεία” με τον αναγνωρισμένο πιανίστα και εκγυμναστή τραγουδιστών και επί του παρόντος επίκουρο καθηγητή και υποψήφιο Διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, Χρήστο Μαρίνο. Υπό την καθοδήγησή του μελέτησε άριες στα Ιταλικά και στα Ελληνικά με έμφαση στη λυρική άρθρωση με τη βοήθεια του Διεθνούς Φωνητικού Συστήματος (IPA).
• 2016-2018, Εργαστήρι Ζωγραφικής Νικόλαος Χριστοφοράκης, Αθήνα, Ελλάδα: Πειραματίστηκε με ποικίλες τεχνικές όπως λάδι, κάρβουνο, μολύβι και ακρυλικά κοντά στον εικαστικό Νικόλαο Χριστοφοράκη. Πολλά έργα τα οποία δημιούργησε εκείνη την εποχή υπό την επίβλεψή του, αποτέλεσαν την βάση για τον φάκελο που παρουσίασε στο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.
• 2015-2016, Ωδείο Αθηνών, Ελλάδα: Ολοκλήρωσε το πρώτο από τα δύο έτη σπουδών στον κύκλο σεμιναρίων Παλαιάς Μουσικής του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών, με τον Άρη Χριστοφέλλη, τον Δημήτρη Κούντουρα, τον Ιάσωνα Μαρμαρά τον Γεράσιμο Χοϊδά, τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο και άλλους. Το σεμινάριο εστίασε στο ρεπερτόριο και την ερμηνεία, στη μουσική δωματίου, στη μελέτη παλαιάς παρτιτούρας, στην έρευνα ιστορικών πηγών και ήταν πρακτικού και θεωρητικού χαρακτήρα ταυτοχρόνως.
• 2013-2015, Ωδείον “Διεθνές”, Αθήνα, Ελλάδα: Ολοκλήρωσε επιτυχώς τις σπουδές της στη φωνητική τέχνη και την όπερα και απέκτησε Δίπλωμα στο Κλασικό τραγούδι με βαθμό άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο.
• Ιούλιος 2013, Saint Martinʼs School of Arts and Design, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Μελέτησε την ανθρώπινη μορφή με μοντέλο στο στούντιο («Ζωγραφίζοντας τη μορφή») με τον καθηγητή Roger Gill.
• Ιούλιος 2012, Saint Martin’s School of Arts, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Συμμετείχε στο «Εργαστήρι Εκφραστικής Ζωγραφικής», μία σπουδή στην αφηρημένη τέχνη με την καθηγήτρια Ewa Gargulinska.
• Ιούνιος 2008, Saint Martin’s School of Arts, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: ολοκλήρωσε το «Εργαστήρι Ζωγραφικής με Λάδι: Πορτραίτο και Τοπίο με τον καθηγητή Mike Major.
• 2007-2008, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Iνστιτούτο της Εκπαίδευσης, Ηνωμένο Βασίλειο: Aπέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κοινωνιολογία της εκπαίδευσης
• Ιούνιος 2006, Saint Martin’s School of Arts, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Ολοκλήρωσε το “Εργαστήρι Εικονογράφισης”.
• 2001-2005, Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Aθήνα, Ελλάδα: Απέκτησε το πτυχίο της στη Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία. Κατόπιν της διεξαγωγής του διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008, ήταν στο 10% των καθηγητών που εργάστηκαν στο δημόσιο, και έλαβε θέση ωρομισθίου στον Πειραιά.


ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ (ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ, ΧΩΡΟΣ, ΠΟΛΗ)
• Αύγουστος 2018, “Alea III International Summer meetings”, Νάξος, Ελλάδα: Οργάνωσε προσωπική έκθεση με τίτλο “Έρως και Θάνατος” ως μέρος των τριήμερων καλλιτεχνικών δρώμενων, τα οποία εμπνεύστηκαν και οργανώθηκαν από τον καθηγητή Αλέξανδρο Καλογερά, συνθέτη, απόφοιτο του Χάρβαρντ, και καθηγητή σύνθεσης και μουσικής θεωρίας του Berklee College of Music. Ο κύκλος των έργων εξερεύνησε το φροϋδικό δίπολο “Eros-Todestrieb” (δυνάμεις δημιουργίας-δυνάμεις καταστροφής) μέσα από χαρακτήρες της μουσικής σύνθεσης της Αναγέννησης, ήρωες της λογοτεχνίας, και διηγήσεις της Ελληνικής Μυθολογίας. Για την έκθεση “Έρως και Θάνατος”, την πρώτη διεθνή της έκθεση, έλαβε μία συγκινητική ολοσέλιδη κριτική από τον Ιστορικό Τέχνης Κριτικό Τέχνης και Επιμελητή, Μανώλη Καρτεράκη.
• Νοέμβριος, 2012, Νοσότρος Κοινωνικός Χώρος, Αθήνα, Ελλάδα: Οργάνωσε προσωπική έκθεση με τίτλο «Μαύρα Αστέρια», με έργα με λάδι σε καμβά.


ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ (ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ, ΧΩΡΟΣ, ΠΟΛΗ)
• Σεπτέμβριος 2020 «Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος-διαδικτυακή έκθεση ΕΛΛΑΔΑ: «πεδίο πολέμου» ή θάλασσα Ειρήνης».
ΒΡΑΒΕΙΑ – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
• Ιούνιος 2019, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Aθήνα, Ελλάδα: Αναγνωρίστηκε ως εικαστικός ισότιμη με απόφοιτο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών όσον αφορά στην καλλιτεχνική της ιδιότητα και ονομάστηκε μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κατόπιν κατάθεσης και εξέτασης του φακέλου της από την Επιτροπή της Σχολής Καλών Τεχνών.
• Ιούνιος 2015, Ωδείον “Διεθνές”, Αθήνα, Ελλάδα: Ολοκλήρωσε επιτυχώς τις σπουδές της στη φωνητική τέχνη και την όπερα και απέκτησε Δίπλωμα στο Κλασικό τραγούδι με βαθμό άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο.


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Ζωγραφική-Εκθέσεις και Δημοσιεύσεις:
• May-June 2019, 3rd Issue of the Crystal Quiver Periodical (Kρυστάλλινη φαρέτρα, Η Μουσική και οι Ιδέες της), published by Elikranon, Athens, Greece: Authored the article, “Love and Death”, articulating her overall artistic process and the links between Renaissance music and her art, which was published in the periodical “Crystal quiver”.
• Αύγουστος 2018, “Alea III International Summer meetings”, Νάξος, Ελλάδα: Προσωπική έκθεση με τίτλο «Έρως και Θάνατος».
• Αύγουστος 2018, Ραδιοφωνικός σταθμός Νάξου “Aegean Voice”: Παραχώρησε συνέντευξη για την έκθεσή της «Έρως και Θάνατος» ως μέρος της προώθησης για το «Τριήμερο Καλλιτεχνικό Πανηγύρι» στο κάστρο, του καθηγητή κ. Αλέξανδρου Καλογερά.
• Νοέμβριος 2012, Ελεύθερος κοινωνικός χώρος Nosotros, Aθήνα, Ελλάδα: Παρουσίασε την ατομική έκθεση «Μαύρα Αστέρια» με έργα από λάδι.

Στην Κλασική Μουσική (επιλεγμένα)
• Σεπτέμβριος 2019, “Τρίτο Πρόγραμμα”, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, Aθήνα, Ελλάδα: Συμμετείχε ως σοπράνο, μέλος του αναγεννησιακού φωνητικού σχήματος “Motectum”, στον εορτασμό των 65 χρόνων του “Τρίτου Προγράμματος”. Το σχήμα παρουσίασε θρησκευτική μουσική του Claudio Monteverdi. Το σχήμα “Motectum” ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον μαέστρο Ιωάννη Βρυζάκη. Η συναυλία βιντεοσκοπήθηκε από την Ε.Ρ.Τ.
• Αύγουστος 2019, Εκκλησία Εξώμβουργο, Τήνος, Ελλάδα: Ως σοπράνο, μέλος του αναγεννησιακού φωνητικού σχήματος “Motectum”, τραγούδησε θρησκευτικά και κοσμικά έργα του Claudio Monteverdi σε μία συναυλία που οργανώθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ Τήνου 2019.
• Ιούνιος 2019, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ελλάδα, Ιούνιος 2018, “Ωδείο Μουσική Πράξις”, Aθήνα, Ελλάδα: Στα πλαίσια του σεμιναρίου “Colla Voce”, παρουσίασε τη δουλειά της ερμηνεύοντας στις τελικές συναυλίες τον Ιούνιο του 2018 και τον Ιούνιο του 2019 που έγιναν στο Ωδείο “Μουσική Πράξις” και στην αίθουσα Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής αντίστοιχα.

Στην Εκπαίδευση:
• 2008-2020, Εκπαιδευτικός, απόφοιτος τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Καθηγήτρια Αγγλικών, Aθήνα, Ελλάδα: Για τα τελευταία 12 ακαδημαϊκά χρόνια, έχει διδάξει την Γαλλική και Αγγλική γλώσσα σε διάφορες ηλικίες (ανηλίκους και ενήλικες) για την προετοιμασία τους για εξετάσεις σε γλωσσικές πιστοποιήσεις. Στη διάρκεια των χρόνων 2010-2020 βοήθησε τους μαθητές της να επιτύχουν 100% επιτυχία στις εξετάσεις τους για τα διπλώματα IELTS, Michigan ECCE-ECPE, Cambridge FCE και Cambridge Proficiency in English.
• 2018-2019: Δίδαξε φωνητική και ερμηνεία όπερας στο “Διεθνές” Ωδείον Ηλιούπολης.
• 2015, Φροντιστήριο Μαρία Παντελή, Aθήνα, Ελλάδα: Οργάνωσε, και δίδαξε ένα εργαστήρι διαδραστικής μάθησης, αυτοέκφρασης, δημιουργικής ακρόασης και εκφραστικής ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών, εστιάζοντας στην δημιουργική ερμηνεία του έργου του Προκόφιεφ “Ο Πέτρος και ο Λύκος ”.
• 2013-2014, Νηπιαγωγείο Αυλαία, Όλγα Μπενούκα, Αθήνα: Δίδαξε Αγγλικά σε παιδιά ηλικίας 3-5 χρονών μέσα από τραγούδι, χορό, ζωγραφική και μεθόδους θεατρικού παιχνιδιού και αυτοσχεδιασμού. Η τάξη της συμμετείχε στην τελετή λήξης του σχολικού έτους στο δημοτικό θέατρο της περιοχής, παρουσιάζοντας ένα μικρό διαδραστικό δρώμενο με τίτλο «Η Μάγισσα Κίρκη και τα ζώα». Η παράσταση παρουσιάστηκε, πλαισιώθηκε με μουσική, σκηνοθετήθηκε και εμπνεύστηκε από την ίδια. Έλαβε μέρος σε αυτή ως μάγισσα Κίρκη.
• 2011, ‘Αουλα Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, Ελλάδα: Εκφώνησε ομιλία για την συνάντηση Αποφοίτων του 2011 του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας η οποία εξερευνούσε την εμπειρία της ως Καθηγήτριας Γαλλικών και καλλιτέχνη. Η συνάντηση εστίαζε μεταξύ άλλων στη χρήση και το νόημα των Τεχνών στην Εκπαίδευση και είχε οργανωθεί από την καθηγήτρια του τμήματος κ. Δάφνη-Πηγή Κουτσογιανοπούλου και την επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος κ. Μαρίνα Βήχου.


ΆΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
• Προσόντα στις Ξένες Γλώσσες:
o Αγγλικά, CPE (C2 Certificate of Proficiency) – άδεια διδασκαλίας.
o Γαλλικά, (επιπροσθέτως με την Γαλλ.Φιλολ.), Sorbonne 1 – άδεια διδασκαλίας.
o Γερμανικά, Mittelstufe – και γνώση επιπέδου C1 (Kleines Deutsches Sprachdiplom)
• ECDL Δίπλωμα Χρήσης Υπολογιστών 


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΧΟΜΠΥ
• Σχεδιασμός Ιστοσελίδας (δείγμα: melliou.com)
• Σχεδιασμός και δημιουργία ρούχων-χρήση ραπτομηχανής
• Υψηλή Ραπτική
• Ιστορικό ένδυμα (εκτενής γνώση για το ένδυμα στο Μεσαίωνα, την Αναγέννηση, το Μπαρόκ και τον 19ο αιώνα)
• Θεατρικό ένδυμα
• Θέατρο (ήταν μέλος πολλών θεατρικών ομάδων και συμμετείχε σε παραστάσεις)
• Φωτογραφία

Έργα

... εργαστήριο

Τεχνικές καλλιτέχνη